Publicat de pe

Informații privind deschiderea Punctelor Gastronomice Locale și Clasificarea structurilor de cazare din mediul rural în Timiș

Întâlnire cu primarii, proprietarii și investitorii în turism

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș și al Primăriei Comunei Tomești au organizat vineri, 12 februarie 2021, ora 11,00 o nouă întâlnire din seria acțiunilor de promovare a turismului rural, de prezentare a informațiilor privind deschiderea Punctelor Gastronomice Locale (PGL) în satele din Timiș și a condițiilor de emitere a Certificatului de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și/sau alimentație publică în Timiș.

Întâlnirea a avut loc la Căminul Cultural din Românești și au participat la discuții primari din Țara Făgetului, fermieri, proprietari de pensiuni și păstrăvării, dar și investitori din zonă și comunele apropiate precum Margina și Pietroasa, persoane care doresc deschidă PGL sau să ofere locuri de cazare pentru turiști în zonă sau au făcut-o și doresc să își extindă afacerea și au nevoie de informații privind legislația în domeniu.

La discuții au participat Gabriel Popescu, reprezentantul Regiunii Vest al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, dr. Viorel Banda, șef serviciu Autorizări în cadrul DSVSA Timiș, Simion Giurcă, consultant pentru turism, Costel Medelean, primar al Comunei Tomești, Virgiliu Ciocea, primar al Comunei Pietroasa, Cosmin Popescu, viceprimar al comunei Margina, reprezentanți ai Compartimentului de Turism și Evenimente al Consiliului Județean Timiș, ghizi de turism și reprezentanți ai APDT Timiș.

Cei prezenți au primit informații privind cadrul legislativ de înființare a Punctelor Gastronomice Locale și clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și au putut pune întrebări referitoare la toate aspectele privind cele două subiecte de discuție. În plus, întâlnirea a adus în discuție importanța dezvoltării unor rute de drumeție turistică în Țara Făgetului și promovarea turismului eco.

Mai mult ca oricând, satele bănățene – cu frumusețea locurilor, unicitatea și farmecul tradițiilor – constituie o atracție crescândă pentru turiști, creând premisele dezvoltării turismului Timiș și creșterii numărului de turiști în destinație.

Întâlnirea a fost organizată respectând regulile de distanțare socială, conf. Ordonanței 856/14.10.2020.

Delia Barbu,

Director executiv APDT Timiș