Publicat de pe

Evenimentele de cultură gastronomică

Banat Brunch 2022
în județul Timiș și Arad

Unul dintre cele mai apreciate și căutate produse turistice din județul Timiș și regiune – evenimentele de cultură gastronomică Banat Brunch – își reia seria de manifestări în acest an începând cu 30 aprilie.

Având ca scop inițial crearea de alternative economice pentru locuitorii din sate prin turism sustenabil, producția de alimente și cea de meșteșuguri sub brand local, Banat Brunch a dovedit că poate contribui consistent la păstrarea peisajului cultural și salvarea elementelor de patrimoniu, dar și la dezvoltarea turismului în mediul rural și regiune.

Folosind ca laitmotiv cultura gastronomică locală, evenimentele Banat Brunch au crescut interesul călătorilor, atât din țară cât și din străinătate, pentru zona rurală ca alternativă de activități de tip slow travel și i-au ajutat pe aceștia să aprecieze mai mult valoarea resurselor locale.  

Banat Brunch este un proiect derulat de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș în colaborare cu Asociația My Transilvania.

Vă rog să găsiți mai jos Programul Banat Brunch 2022 cu precizarea că organizarea fiecărui eveniment va ține cont de regulile de siguranță aplicabile la data desfășurării lui și se va plia pe cerințele acestora.
 
Programul a fost conceput de Turism Timiș în colaborare cu partenerii locali încă din luna ianuarie, cu scopul de a oferi agențiilor de turism de incoming și ghizilor de turism evenimente predictibile în jurul cărora să poată construi  pe parcursul întregului an oferte turistice locale pentru grupuri de turiști. Programul va fi prezentat și la București, în cadrul Târgului de turism al României, în perioada 23-27 februarie 2022, unde județul Timiș participă cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și se va afla pentru promovare la Romexpo, în Hala B2, standul 65. 

 

 Banat Brunch 2022

1.      Sat Costeiu de Sus, comuna Margina – 30 aprilie

2.      Sat Berini, comuna Sacoșul Turcesc – 07 mai

3.      Urban Brunch Timișoara, Ronaț – 14 mai

4.      Sat Bulza, comuna Margina – 21 mai

5.      Casa Ferch, oraș Deta – 04 iunie

6.      Comuna Curtea – 11 iunie

7.      Sat Firiteaz, comuna Șagu, județul Arad – 18 iunie

8.      Lanul de Lavanda, sat Zorani, comuna Margina– 25 iunie

9.      Sat Zolt, comuna Fârdea – 02 iulie

10.   Sat Rudna, comuna Giulvăz – 06 august

11.   Comuna Pietroasa – 13 august

12.   Sat Duboz, comuna Nițchidorf – 20 august

13.   Sat Bulza, comuna Margina – 27 august

14.   Sat Românești, comuna Tomești – 03 septembrie

15.   Sat Zolt, comuna Fârdea – 10 septembrie

16.   Sat Costeiu de Sus, comuna Margina – 17 septembrie

17.   Sat Sintești, comuna Margina – 01 octombrie

 

Detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate în următoarea perioadă. Înscrierile se fac prin

www.eat-local.ro