Publicat de pe

Banat Brunch cu zacuscă fiartă în căldare

Coșteiu de Sus, 25 septembrie 2021

Toamna, cu arome de ardei și vinete, cu mirosuri amestecate și gusturi pline, cu soare blând și zile liniștite, vă așteaptă între dealurile din Coșteiu! Haideți să o savurați direct din căldarea în care tanti Emilia Popa va fierbe pentru voi zacusca de vinete la ultimul Banat Brunch din acest an. În 25 septembrie, la Coșteiu de Sus.

Detalii și înscrieri ….

 

Meniu și program

11,00 – 13,00

Brunch în gospodărie la Tanti Emilia

Dansuri și cântece vechi din Banat cu Junii Timișului

Ateliere de opincărit și sculptură în lemn

13,00 – 15,00

Plimbare cu bicicletele Eco Timiș la Cariera de piatră

Tură prin sat

Plimbare cu căruța trasă de cai (opțional)

 

Meniu

Feluri principale

Pipiarcă umplută

Zacuscă de vinete, fiartă la căldare și pâine de casă

Zamă de cocoș cu zdrențe

Varză călită cu găluște și carne din chiscant – rețetă cu specific slovac

Ciorbă de chimin cu ouă de prepeliță

Crumpi părgăliți

Mazăre zdrobită

Cârnați colac

Aperitive

Cârnați în pâine – rețetă cu specific slovac

Pecină din untură

Ouă cu crumpi

Jumere de porc

Vinete cu ou

Pârjoale de cartofi

Salată de vinete

Pastă de conopidă

Brânză sărată și caș de vacă

Brânză de oaie

Cașcaval

Pastă de brânză cu ardei

Pastă de brânză cu mărar

Pastă de brânză cu ceapă

Mămăligă cu crumpi

Pâine de casă coaptă în șpoiert

Smântână de casă

Legume de sezon

Murături

Ouă fierte

Slănină afumată

Cârnați din chiscant

Desert

Lașce lace cu nucă și cu mac

Miere de prună

Lapte de pasăre

Prăjitură cu miere de albină

Turtă cu măr

Cornulețe crescute cu dulceață

Scoverzi cu dulceață de scoabe

Găluște cu prune

Turtă neagră cu miere de prună

Lămâiță

 

Băuturi

Ceai de mentă de grădină

Limonadă

Apă de izvor

Cafea

Ateliere de opincărit

Atelier de sculptură în lemn

Producători locali

Lavandă de Margina

Trandafiri de Curtea

Ciobănița de la Stână la fântână

 

 Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro