Publicat de pe

Banat Brunch în satul Bulza nr.12a

21 mai 2022

Vă așteptăm la un Banat Brunch fără semnal J!  Sub pădure, în liniștea unui sat unde mai locuiesc permanent doar 10 oameni, gazdele acestui eveniment vor pregăti pentru voi, între alte bunătăți, zamă de urzici și pită în cuptor, iar la desert – pancove cu dulceață din șpaiț. Pe cât de faine vor fi bucatele, pe atât de provocator se ajunge la ele. Pentru că drumul spre Bulza timișeană trece prin… Arad. Ori, dacă vă țin încălțările, Nea Ștefan e pregătit să vă ghideze într-o drumeție de două ore prin Pădurea Cășii, de la Coșteiu de Sus direct în curtea gazdelor.

Satul Bulza, situat în comuna Margina, este un loc de o frumusețe rară, unde poți ajunge cu mașina după ce – trecând prin orașul Făget – faci un ocol prin satele Birchiş, Căpâlnaş, Valea Mare şi Căprioara din judeţul Arad. Liniștea pădurii, cântecul păsărilor și oamenii locului, bucuroși tot timpul de oaspeți, sunt o răsplată a efortului! În plus, veți avea ocazia să vizitați și Biserica din lemn a satului, construită în anul 1820, ce poartă hramul Sf. Ioan Teologul.

În premieră, puteți ajunge la Bulza și într-o drumeție de două ore ghidată de Nea Ștefan, care vă va spune și povestea Gomilelor. Cei care doresc să aleagă această variantă trebuie să îl contacteze pentru programare la tel. 0767 959289. Traseul are o dificultate medie, drumul urcând în prima parte întins și apoi coboară spre sat.

 

Meniu și Program

 

11,00 – 13,00
Brunch cu produse locale

 

13:00 – 15:00 – Vizită și tur ghidat
Drumeție pe drumul minei de aur

Vizită la biserica de lemn Sf. Ioan Teologul (1820)

 

Aperitive:

–        Pită de casă cu untură și boia

–        Salată de vinete

–        Salată de crumpi

–        Ouă fierte

–        Pateu de casă

–        Jumări

–        Slănină

–        Pastă de jumări

–        Brânză de oaie

–        Pastă de brânză

–        Ceapă verde, ridichi, salată verde

–        Murături de la podrum

–        Fasole părgălită

–        Salată de sfeclă roșie cu hrean

–        Salată de sfecla roșie cu ou și cașcaval

–        Pită de casă

Fel principal:

–        Zamă de urzici

–        Zamă de roșii

–        Popricaș din carne porc cu găluște

–        Sarme cu carne de porc în varză acră

–        Borândău

–        Crumpi în dobă cu cârnați de casă

Desert:

–        Plăcintă crescută cu brânză

–        Ștrudel cu mere

–        Plăcintă cu nucă și gem

–        Pancove cu dulceață din șpaiț

–        Lacșe (semințe de dovleac pisate cu tăiței lați)

Băuturi:

–        Apă

–        Sirop de soc

–        Ceai de flori de tei

–        Ceai de mentă

–        Cafea

 

Ateliere și activități

Vizită și tur ghidat
Drumeție pe drumul minei de aur

Vizită la biserica de lemn Sf. Ioan Teologul (1820)

Ateliere de opincărit și sculptură

 

Producători locali:

Miere

Produse din trandafiri

Răchie

Dulcețuri

Pâine de casă

Informații și înscrieri pe www.eat-local.ro