Vă invităm, în premieră, la poalele Munților Poiana Ruscă din Timiș, la Pietroasa! În sezonul fructelor de pădure, în gospodăria familiei Martinescu sunteți așteptați cu prăjituri măiestre, gemuri, sucuri și siropuri care mai de care. Vor fi prezenți producători locali, iar gospodinele locului se vor întrece să vă ofere tot ce au mai gustos satele bănățene de sub munte.
Vom călători spre Cascada Șopot, în adâncul pădurii, și vom putea admira măiestria sculptorilor la Biserica de lemn din Crivina
Evenimentul va avea loc în aer liber, cu un număr maxim de 50 de participanți.
Înscrieri și detalii pe www.eat-local.ro
Program
11,00 – 13,00 – Brunch în gospodăria familiei Martinescu, producător local
13,00 – 15,00 – Vizită la Cascada Șopot și oprire la Biserica de lemn din Crivina, cea mai veche biserică din Banat (1676)
Ateliere în curtea gazdelor
Sculptură în lemn – linguri
Opincărit
Cusutul iilor
Meniu
Aperitiv:
– Pastă de brânză de vacă cu ceapă
– Pastă de brânză cu mărar
– Cârnați din piscandăr
– Telemea de oaie
– Caș de oaie cu ceapă verde
– Brânză de capră
– Slănină cu ceapă verde
– Ouă fierte
– Cartofi copți în coajă
– Fasole bătută cu ceapă și ulei din semințe de dovleac
– Salată de vinete cu roșii
– Salată de măr, morcov și țelină din Făget
– Pită în țăst
Fel I:
– Supă de rață cu tăiței
– Ciorbă de salată verde cu smântână de casă
Fel II:
– Mâncare de urzici cu ouă ochiuri
– Ceaun cu carne de oaie și castraveți murați
– Păstrăv de la Roșcani cu mămăliguță și mujdei de usturoi
Desert:
– Cornulețe cu nucă
– Pandișpan cu vișine, coacăz roșu și mure
– Clătite cu gem de merișoare
– Pancove
Băuturi:
– Socată
– Ceai de mentă rece
– Sirop de soc
– Sirop de brad
– Apă de la izvorul rece
– Lapte rece
Produse locale de vânzare
Miere de albine
Miere de cireș
Produse din trandafiri de la Curtea
Brânză de la ciobanii din Pietroasa
Sirop de brad de la Poieni
Produse tradiționale din prună de la Pietroasa
Afinată
Fructe locale de sezon (cireșe, frăguțe de pădure) de la Fărășești
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro