Să stai tolănit în iarbă, pe dealul din spatele casei? Sau să te așezi la soare, în curte, și să mănânci niște brânză dulce cu mărar și ceapă verde? …sau puțină pastă de leurdă proaspăt culeasă? …sau niște sarme cu smântână de casă? Ori o prăjitură tăvălită?… Noi spunem să le faceți pe toate! În 30 aprilie, de la ora 11,00, în gospodărie la Tanti Emilia Popa din Coșteiu de Sus, la prima ediție a evenimentelor Banat Brunch 2022.
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro
Meniu și program
11,00 – 13,00
Brunch în gospodărie la Tanti Emilia
Ateliere de opincărit și sculptură în lemn
13,00 – 15,00
Tură prin sat
Plimbare la pădure
Plimbare cu bicicletele Eco Timiș la Cariera de piatră
Plimbare cu căruța trasă de cai (opțional)
Meniu
Aperitive:
– Brânză dulce cu mărar și ceapă verde
– Pastă de leurdă
– Pâine de casă
– Mălai
– Pâine cu ou
– Murături
– Pâine cu untură
– Chiftele cu carne
– Chiftele cu brânză
– Pârjoale
– Chec cu murături
– Chec cu ouă și cartofi
– Brânză cu oțet
– Brânză de oaie
– Cașcaval afumat
– Cașcaval murat
– Ouă fierte
– Carne din untură
– Slănină
– Jumeri
– Salată verde
– Ceapă verde
– Ridichi
– Salată de vinete
– Salata de castraveți acri
Fel principal:
– Zeamă de urzici
– Sarme cu smântână de casă
– Ciorbă de vițel cu legume
– Fasole bătută
– Ciolan și cârnați colac
– Mazăre scăzută cu bulion
– Cartofi noi rumeni
– Curtici părgălit cu carne
– Spanac cu ouă
Desert:
– Lapte de pasăre
– Prăjitură tăvălită
– Cornuri cu untură
– Turtă neagră
– Albinuța
– Gogoși
– Cocoradă
Băuturi:
– Ceai de mentă
– Limonadă
– Apă de izvor
– Sirop de tei
– Cafea