2 iulie 2022
Meniu și program
11,00 – 13,00 – Brunch în gospodărie la Mihai Iamandi
Aperitive:
– Zacuscă de ciuperci
– Slană
– Șoancă
– Ouă fierte
– Caș oaie
– Caș vacă
– Telemea oaie
– Telemea vacă
– Cârnați de casă
– Cârnați de casă prăjiți
– Salam de casă
– Untură de struț
– Ceapă verde
– Usturoi verde
– Ridichi
– Roșii
– Castraveți
– Mandră rece
– Pâine de casă de la gazdă
– Răceri
Fel principal:
– Ciorbă de salată verde cu găigană și slăninuță afumată
– Zupă de găină cu tăiței de casă
– Papă – tocaniță din cârnați și carne îngroșate cu faină de cucuruz
– Ampren – ouă cu ceapă, făină și piparcă
– Fripătură de găină și porc la cuptor cu dulceață de ardei iute și crumpi răntăliți cu piparcă
– Murături asortate de la butoi
– Salată de sezon
Desert:
– Donțuri (gemuri și compoturi de casă)
– Pancove de la mama Ana
– Plăcinte cu mere de la mama Ruță
– Lapte la cuptor (macaroane cu brânză dulce, stafide, smântână și ou)
Băuturi:
– Sirop de merișoare
– Sirop din muguri de brad
– Limonadă
– Socată
– Ceai rece de mentă cu lavandă
– Apă de la fântână
– Cafea
– Lapte de casă rece
Producători locali:
– Fructe de pădure
– Brânză de la ciobani
– Unt și smântână de la Glanda Română
Activități 13,00 -15,00
– Vizită la biserica de lemn din Zolt
– Drumeție pe Valea Mare
– Opțional, plimbări cu bicicleta
Înscrieri pe www.eat-local.ro