Publicat de pe

Banat Brunch la Zolt nr. 10

2 iulie 2022

Meniu și program

11,00 – 13,00 – Brunch în gospodărie la Mihai Iamandi

Aperitive:

–        Zacuscă de ciuperci

–        Slană

–        Șoancă

–        Ouă fierte

–        Caș oaie

–        Caș vacă

–        Telemea oaie

–        Telemea vacă

–        Cârnați de casă

–        Cârnați de casă prăjiți

–        Salam de casă

–        Untură de struț

–        Ceapă verde

–        Usturoi verde

–        Ridichi

–        Roșii

–        Castraveți

–        Mandră rece

–        Pâine de casă de la gazdă

–        Răceri

Fel principal:

–        Ciorbă de salată verde cu găigană și slăninuță afumată

–        Zupă de găină cu tăiței de casă

–        Papă – tocaniță din cârnați și carne îngroșate cu faină de cucuruz

–        Ampren – ouă cu ceapă, făină și piparcă

–        Fripătură de găină și porc la cuptor cu dulceață de ardei iute și crumpi răntăliți cu piparcă

–        Murături asortate de la butoi

–        Salată de sezon

Desert:

–        Donțuri (gemuri și compoturi de casă)

–        Pancove de la mama Ana

–        Plăcinte cu mere de la mama Ruță

–        Lapte la cuptor (macaroane cu brânză dulce, stafide, smântână și ou)

Băuturi:

–        Sirop de merișoare

–        Sirop din muguri de brad

–        Limonadă

–        Socată

–        Ceai rece de mentă cu lavandă

–        Apă de la fântână

–        Cafea

–        Lapte de casă rece

Producători locali:

–        Fructe de pădure

–        Brânză de la ciobani

–        Unt și smântână de la Glanda Română

Activități 13,00 -15,00

–         Vizită la biserica de lemn din Zolt

–         Drumeție pe Valea Mare

–         Opțional, plimbări cu bicicleta

 

Înscrieri pe www.eat-local.ro