Coșteiu de Sus, în gospodărie la tanti Emilia
19 iunie 2021
Ne întoarcem la Coșteiu de Sus, în grădină la tanti Emilia. La umbra pomilor din livadă vă invităm din nou să degustați cârnați colac și crumpi părgăliți și să vă îndulciți cu turte!
Meniu și program
11,00 -13,00
Aperitive:
Fasole zdrobită
Cârnaţi colac
Pârjoale de cartofi
Pecină din untură
Laşce lace cu nucă
Oua cu crumpi
Jumeri -mezeluri de porc
Pâine cu ou
Dovlecel pane
Salată de vinete
Branză de oaie( caş şi sărată)
Branză de vacă( sarata)
Branză cu oţet
Cascaval+ cascaval afumat
Pastă de branză cu ceapă
Mămăligă
Pâine de casă
Smântână de casă
Castraveţi muraţi
Gogoşar murat
Castraveţi şi roșii
Ouă fierte
Slănină afumată
Zacuscă
Miere de prună
Lapte
Covăsât
Feluri principale:
Ciorbặ de vacuţă
Sarmale cu carne de porc
Sarmale în viţặ de vie
Fasole verde scurtặ
Carne de pui cu ou
Crumpi părgăliţi
Desert :
Prajitură cu miere de albine
Turtă cu măr
Turtă cu branză dulce
Cornuleţe cu dulceaţă
Băuturi :
Socată
Lămâiţă
Limonadă
Cafea
Apă de izvor
Ateliere :
Opincărit, olărit
Producători locali :
Lavandă de Margina
Trandafiri de Curtea
Produse de la Stână la Fântână
13,00 – 15,00
Tură prin sat, plimbare cu bicicletele
Popas la cariera de piatră
Plimbare la fântâna Corbului, la granița cu județul Hunedoara
Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro