Publicat de pe

Consilierea agenților economici din turism

Cu cele 153 de locuri de cazare clasificate în prezent și alte 50 în curs, zona din jurul celui mai mare lac din vestul României, Surduc, se organizează pentru dezvoltare turistică.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș vine în sprijinul întreprinzătorilor privați din zonă și, cu susținerea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, al Consiliului Județean Timiș, al specialiștilor și agențiilor de turism din Timișoara, a oferit consiliere în privința autorizării serviciilor de turism și a dezvoltării unor produse integrate pentru mai mulți agenți economici din zona amintită.

Au luat parte proprietari de cabane, hosteluri și alte structuri de cazare și servit masa, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale care au primit informații privind tipurile de structuri de cazare și variantele prin care acestea pot fi clasificate.

Unul dintre subiectele abordate a fost și cel referitor la legiferarea activităților de turism și la Spațiile excedentare din gospodăriile populației, spații ce pot fi folosite ca spații de cazare prin declararea acestora la primării.

Au luat parte la discuții dl. Gabriel Popescu, reprezentant al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, dna Monica Sere, reprezentant al agențiilor de turism, dl. Simion Giurcă, consultant în turism, dl. Bogdan Șoflău, Compartimentul de Turism, Promovare și Evenimente al CJT și dna Violeta Murari, primarul comunei Fârdea. 

Dincolo de turismul de agrement, zona formată din comunele Fârdea, Dumbrava, Traian Vuia, Bârna, Nădrag și Tomești dispune de numeroase resurse cu potențial de dezvoltare a turismului cultural, putând oferi vizitatorilor ocazia unor experiențe complexe.

O urmatoare întâlnire privind structurile de cazare urmează să aibă loc în zona Comloșu Mare, Lovrin, Șandra.