Publicat de pe

Copii la drum – Trasee turistice în Timiș: Muzeul Traian Vuia

Copii la drum – Trasee turistice în Timiș: Muzeul Traian Vuia

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a organizat în data de 13 mai 2016 un eveniment de promovare a obiectivelor turistice din județul Timiș în rândul elevilor, mai precis o excursie la Muzeul Traian Vuia. La excursie au participat 27 de elevi din clasele a X­a ale Liceului de Arte Plastice Timișoara, profesorii lor coordonatori, reprezentanți ai Muzeului Național Timișoara, ai Centrului de Informare și Promovare Turistică Bationul Theresia și ai APDT Timiș. Excursia a avut loc la finalul unei serii de evenimente organizate de APDT Timiș, în colaborare cu ADETIM, cu scopul de a promova obiectivele turistice ale județului Timiș în școlile timișene. Astfel, în perioada 18­21 aprilie, în cadrul Săptămânii Școala altfel, la Bastionul Theresia Timișoara au avut loc mai multe acțiuni. Sub denumirea Destinații turistice în Timiș: Muzeul Traian Vuia și zona Făget, 30 de elevi din clasa a X­a a Liceului de Arte Plastice Timișoara, coordonați de prof. Dana Miclăuș Mercea au fost invitați la Centrul de Informare și Promovare Turistică al județului Timiș din Bastionul Theresia,unde au realizatschițe după aparatul de zbor realizat de Traian Vuia expus în muzeul care îi poartă numele, în Timiș. Cele mai bune lucrări au fost publicate de APDT Timiș pe un pliant de promovare a Muzeului Traian Vuia, pliant tipărit de APDT Timiș cu sprijinul CJT, care conține mai multe date despre obiectivul turistic și care a fost distribuit și se află în infocentrele turistice din județ, în infocentrele turistice de la Bastionul Theresia și de pe strada Alba Iulia Timișoara. De asemenea, APDT Timiș a realizat și o serie de materiale de promovare (magneți) pe această temă, care au fost distribuiți în același fel. Reprezentanții Adetim au realizat contextul de organizare, jurizare și desfășurare a concursului. Toți participanții la concurs au primit diplome din partea organizatorilor.
Parteneri în organizarea evenimentelor au fost Agenția de Dezvoltare EconomicoSocială Timiș, Inspectoratului Școlar Timiș, Muzeul Național Banatul Timișoara și mass media.
La excursie au luat parte 27 de liceeni și profesorii lor de la Liceul de Arte Plastice Timișoara. Dintre aceștia, 26 de tineri erau pentru prima dată la acest obiectiv turistic! Cu sprijinul Muzeului National BanatulTimișoara, liceenii au primit explicații de la Iusztin Zoltan, muzeograf trimis special cu această ocazie la Traian Vuia.
Acțiunea organizată de APDT Timiș a pus în lumină Muzeul Traian Vuia din județul Timișn și scoate în evidență importanța angajării permanente a unui ghid sau a unui muzeograf la obiectivul turistic Muzeul Traian Vuia Timiș, deoarece obiectivul este unul de importanță națională și dintre cele mai reprezentative pentru județul Timiș.

Delioara Barbu,

Director executiv, responsabil de proiect

 

[nggallery id=”8″]