Publicat de pe

Participarea APDT Timiș la Târgul de Turism Internațional Sanjam Turizma Beograd 24-27.03.2022

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, a participat, în perioada 24-27 martie 2022, la Târgul de turism Internațional, desfășurat la Belgrad. Este prima participare fizică pe care APDT Timiș o are la cel mai mare eveniment de promovare turistică internațională, după declanșarea pandemiei de COVID.

Tema principală a activităților din stand la această ediție o reprezintă cicloturismul și evenimentele Banat Brunch în destinația Timiș, în contextul în care interesul turiștilor pentru călătoriile în destinații de proximitate este tot mai ridicat după ridicarea restricțiilor de Covid. Alături de acestea, în stand sunt programate să aibă loc întâlniri și discuții cu vizitatorii, degustări de produse tradiționale și de vinuri din podgoriile timișene.

O a doua componentă a promovării au reprezentat ochelari VR pentru a putea descoperi județul Timiș prin intermediul Tururilor virtuale – Jimbolia, orașul celor șase muzee, Turul Bisericilor de lemn și Frumuseți naturale în Țara Făgetului dar și reîntâlnirea cu patrimoniul gastronomic al Banatului prin intermediul evenimentelor Banat Brunch. APDT Timiș a prezentat la Târgul de turism din Belgrad, pe lângă programul evenimentelor culturale 2022, și Programul Banat Brunch 2022 tradus în limba sârbă și a oferit vizitatorilor posibilitatea de a degusta vinuri din podgoriile Silagiu și haioșe din Coșteiu de Sus, comuna Margina.

În cele 4 zile de târg principalele interese ale vizitatorilor la stand au fost legate de evenimentele din județ și Timișoara și de unitățile de cazare astfel:

În 24.03.2022 în standul APDT vizitatorii au pus întrebări despre evenimentele de cultură gastronomică Banat Brunch, despre traseele de cicloturism și despre ce se poate vizita și face în Timiș și Timișoara dar și despre restricțiile din țară.

În 25.03.2022, cicloturismul, evenimentele culturale, gastronomie și patrimoniul arhitectural sunt temele cele mai căutate în standul Turism Timiș. Reprezentanții APDT au oferit pliante informative și materiale cu harta județului, a orașului, evenimentele Banat Brunch și locațiile ce se pot vizita.

În 26.03.2022 ne-am purtat vizitatorii din stand sau simpli turiști, prin istoria și satele din Timiș unde am făcut opriri pe dealurile Silagiului, în crama Agape artă&natură și în bucătăria lui tanti Emilia Popa de la Coșteiu de Sus. S-au oferit pliante informative cu harta județului, a orașului, evenimentele Banat Brunch și locațiile ce se pot vizita.

În 27.03.2022 s-au dat foarte multe materiale cu unități de cazare din Timiș și Timișoara, materiale info despre activitățile locale, s-au primit multe întrebări legate de activitățile din week-end-uri și despre cramele de la Silagiu, degustări de vin si vizite.