Publicat de pe

Prima întâlnire a Infocentrelor turistice din județul Timiș

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a organizat marți, 3 noiembrie 2015, prima întâlnire a reprezentanților infocentrelor turistice din județul Timiș. Dintre cele 18 infocentre invitate au fost reprezentate 14 unități. Alături de reprezentanții infocentrelor au fost invitați conf.dr. Cipriana Sava, de la Facultatea de Management Turistic și Comercial, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir Timișoara , Alin Ghiță, specialist IT , Călin Dobra, președintele APDT Timiș și alți reprezentanți ai APDT Timiș.

Întâlnirea, derulată la sediul CJT, a permis reprezentanților infocentrelor turistice să se cunoască între ei, să își prezinte activitatea, proiectele, dar și problemele și așteptările.

Astfel, în urma primelor discuții a reieșit că există zone unde se dorește marcarea unor trasee cicloturistice sau altele în care se solicită igienizarea unor zone cu potențial turistic.

De asemenea, toate infocentrele au calculatoare în dotare, dar nu toate au și acces la internet. Un aspect dicutat a fost cel al programului de lucru și conf.univ. Cipriana Sava a subliniat importanța repectării unui orar în care turiștii să poată găsi informațiile necesare, a cunoașterii unei limbi străine de către angajații infocentrelor, dar și semnalizarea cât mai bună a acestor infocentre turistice pentru a fi ușor identificate de către turiști.

Suvenirurile puse la dispoziția turiștilor spre achiziție reprezintă un alt aspect ce trebuie rezolvat, în sensul că, în prezent, nici un infocentru turistic din județ nu pune la dispoziția turiștilor genul acesta de obiecte de promovare a turismului în județul Timiș. Din păcate, infocentrele turistice nu își exprimă interesul pentru obținerea de hărți turistice sau a unor suveniruri pe care să le poată oferi turiștilor.

Ca urmare a acestei întâlniri, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș a demarat procedura de înființare a unei Rețele județene a infocentrelor turistice din Timiș, rețea care presupune o conectare permanentă a acestor entități din întregul județ și crearea unei baze de date comune pe o rețea de socializare menită să genereze o comunicare permanentă între
infocentrele turistice din județ, pe de o parte, și dinspre infocentre către potențiali turiști, pe de altă parte.

 

[nggallery id=”6″]