Publicat de pe

Street art pe Transluncani

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din județul Timiș – Transluncani – este acum mai colorat! Asociația de Turism Timiș și Primăria Comunei Tomești, cu sprijinul Consiliul Judeţean Timiş, au încheiat un proiect de artă murală pe unul dintre pereții de susținere ai lucrării. Pictura are o suprafață de aproape 100 mp și surprinde elemente ale tradițiilor specifice zonei. Demersul are ca scop atât creșterea potențialului de atragere a turiștilor în destinație, cât și de a dezvolta această formă de turism alternativ care prinde tot mai mult teren în întreaga lume.

Turismul mural este încă o formă de turism puțin promovată în România, dar care prinde tot mai mult teren în ultimii ani peste tot în lume, iar județul Timiș – prin FISART, Festivalul Internațional de Street Art și lucrările atât de bine-cunoscute din Timișoara – este deja o destinație pentru iubitorii acestei forme de artă.

Folosită de obicei pentru a îmbunătăți aspectul unui oraș, arta murală a fost adusă pe Transluncani cu scopul de a crește atractivitatea zonei și a de introduce comuna pe lista destinațiilor care pot fi vizitate de iubitorii de street art. Este, dacă vreți, un motiv în plus să veniți și să descoperiți această zonă atât de frumoasă din punct de vedere turistic în județul Timiș.

Lucrarea a fost realizată de artistul mural Flaviu Roua, unul dintre cei mai cunoscuți grafferi timișoreni, prin intermediul organizatorului FISART, Sergio Murariu, și a fost plătită de Asociația pentru Promovarea și  Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, costând 20.000 de lei. De asemenea, Primăria Comunei Tomești a contribuit cu susținerea elementelor tehnice necesare lucrării.

Demersul Asociației de Turism Timiș de a folosi arta murală pentru a spori atractivitatea destinației este unul de început, în proiect existând și alte locații din județ pentru punerea în valoare a mai multor obiective turistice prin intermediul acestei forme de artă, între ele numărându-se Barajul Lacului Surduc sau Silozurile din județul Timiș.

Street art pe Transluncani. Pictură murală de mari dimensiuni pe cel mai spectaculos drum din Timi

https://debanat.ro/2021/11/transluncani-mai-prietenos-si-mai-atractiv-pentru-turisti-spectaculosul-drum-din-timis-a-fost-decorat-cu-o-pictura-murala-de-mari-dimensiuni-foto_350927.html

https://www.banatulazi.ro/pictura-murala-de-mari-dimensiuni-pe-transluncani-foto/