Publicat de pe

TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI 2020

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a participat alături de peste 350 expozanți la cel mai mare eveniment de turism din România – TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI 2020 – ediția de primăvară

Timp de patru zile, 19.000 de vizitatori au trecut pragul standurilor, curioși de ofertele și programele promovate.

APDT Timiș a organizat și în acest an participarea comună în standul Discover Timiș alături de reprezentanți de seamă ai turismului timișean precum Centrul Multifuncțional din cadrul Consiliul Județean Timiș, Biroul de Promovare Culturală și Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, Orașul Buziaș și Centrul de informare turistică Margina.

Împreună am recreat la scară mică un tur ghidat al patrimoniului cultural, tradițiilor, gastronomiei și activităților de leisure de care „oaspeții” județului Timiș se pot bucura dacă ne vizitează. Aranjamentele florale ne-au ajutat să promovăm festivalul Timfloralis, unul din cele mai apreciate festivaluri ale Timişoarei şi, odată cu acesta şi celelalte evenimente culturale din Timişoara. În acest sens au fost distribuite pliante cu principalele evenimente culturale din Timişoara și Timiș din anul 2020 precum şi alte materiale de informare şi promovare turistică şi culturală (broşuri, hărți ale orașului Timișoara și ale Județului Timiș, pliante cu tururi de cicloturism, turism religios/cultural/ istoric/ balneo-climateric –  şi  diverse alte materiale promoţionale). De asemenea, vizitatorii au avut ocazia să deguste produse gastronomice tradiționale din Timiș și Banat alături de vinuri din podgoriile de renume de la noi din zonă (Aramic, Dealul Dorului, Petrovaselo și Recaș)

Întrebările recurente ale vizitatorilor la stand au fost legate de următoarele subiecte:

– evenimente culturale în Timișoara și județul Timiș

-cum se pregăteşte Timişoara pentru anul 2021

– renovarea clădirilor istorice din central orașului Timișoara

– muzee și galerii de artă

– itinerariul vaporetto și al tramvaiului turistic

– podgoriile din zonă (locație, posibilitate de vizitare, degustare și cumpărare produse)

– conexiunile orașului Timişoara cu unele oraşe (avion, tren, autobuz)

– trasee și activități de cicloturism

– posibilități de cazare și luat masa în județ

– opțiuni de camping și acces/parc rulote

– ofertele stațiunii Buziaș (inclusive partea de cazare și masă)