Într-un demers inițiat în plină pandemie cu scopul de a dezvolta și promova drumețiile și ecoturismul în județul Timiș, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș a continuat activitățile de implementare a proiectului și a încheiat în această vară un Protocol de colaborare cu Asociația SVM – Societatea Voluntarilor Montani pentru realizarea proiectului “Marcare trasee de drumeție în Țara Făgetului, Timiș respectiv amplasarea stâlpi și indicatoare direcție” pe următoarele zone: Platoul Padeș, Tăul Ursului, Transluncani, Cabana Căpriorul, Luncanii de Jos.
Astfel, începând din această toamnă, Traseul Tomești- Luncanii de Jos – DJ- Tău Ursului-Căprișoara-
De asemenea, în premieră, vor fi unite cele mai înalte vârfuri din zonă, iar turiștii vor putea ajunge din golul alpin Vârful Padeș (1.374 m) pe Vârful Rusca (1.355 m), pe culmi, pe un traseu de aproximativ 8 km, accesibil pe jos, doar prin pădure.
Asociația SVM a derulat activități de identificare și parcurgere a traseelor și a efectuat lucrări de amplasare a stâlpilor și indicatoarelor de direcție de-a lungul traseelor care fac obiectul colaborării.
Au fost amplasați 6 stâlpi vopsiți în trei straturi cu perle reflectorizante la intersecția de drumuri și 12 săgeți indicatoare cu destinația și timpii de parcurgere în arealul Țara Făgetului.
În anul 2020, APDT Timiș a derulat mai multe întâlniri cu reprezentanții Romsilva și ai Primăriei Tomești privind proiectul de marcare și promovare a traseelor de drumeție și cicloturism în Țara Făgetului, luându-se în calcul zona promovată ca pol turistic Fârdea-Nădrag-Tomești-
Astfel am ajuns la următorul pas, cel de vopsire marcaj pe trasee și vă așteptăm, în 15 octombrie, de la ora 8,00, să vopsim banda galbenă până pe cel mai înalt vârf, Padeș! În paralel, Serviciul de Voluntariat Montan va amplasa stâlpi cu săgeți indicatoare.
Pentru înscrieri poate fi folosit link-ul https://www.facebook.com/