Publicat de pe

Turism pentru oamenii de afaceri din Timiș

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș a organizat luni, 14 decembrie 2015, la Consiliul Județean Timiș, un eveniment de promovare a turismului de afaceri intitulat Turism pentru oamenii de afaceri în Timiș.

Evenimentul a avut ca public țintă reprezentanți ai Corpului consular din Timișoara și ai societăților comerciale cu capital străin din județ, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Primăria Muncipiului Timișoara și Centrul Multifuncțional de Informare Turistică Bastion, cărora le­au fost oferite broșuri de promovare turistică, realizate exclusive în limba engleză, pentru tirștii de afaceri care călătoresc în județul Timiș. De asemenea, aceștia au primit și alte materiale de promovare turistică precum magneți promo.

Turismul de afaceri reprezintă în acest moment cea mai importantă componentă a turismului în județul Timiș, zeci de mii de persoane din străinătate călătorind și căutând anual cazare în Timișoara și în Timiș în probleme de afaceri pe diferite domenii. Pentru aceștia, APDT – în colaborare cu ong-uri și agenții de turism de incoming din Timișoara ­ a realizat o broșură cu oferte de petrecere a timpului liber, de doua­trei zile, în județul Timiș și împrejurimi, excursii sau ieșiri de o zi, cu scopul de a promova istoria, cultura și tradițiile din zonă.

La eveniment au participat reprezentanți ai mass media, ai Infocentrului Turistic al Primăriei Timișoara, ai CCIAT și reprezentanți ai entităților cu activitate de turism de incoming din județul Timiș și împrejurimi – ONG­uri, PFA­uri și societăți ­ care, alături de reprezentanții Corpului consular – Consulatul Republicii Federale Germania, Consulatul Onorific al Spaniei, Consulatul Onorific al Italiei, Consulatul Onorific al Republicii Peru,
Consulatul Onorific al Coreei, Consulatul Onorific al Regatului Țărilor de Jos, reprezentanți ai Clubului Economic German ­ au luat parte la discuții și au propus diferite metode de dezvoltare și promovare a turismului în județul Timiș.

Evenimentul a avut loc între orele 11­-13 iar programul a presupus prezentare broșurii și a proiectului de promovare și dezvoltare a turismului de afaceri, discuții și propuneri de proiecte, discuțiile fiind prezidate de domnul Dobra Călin, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș. Proiectul a reușit să pună în evidență locații din județul Timiș pe care oamenii de afaceri care călătoresc în județ le pot accesa în timpul vizitelor lor aici, sporind vizibilitate județului.

 

[nggallery id=”5″]